MISAO DANA: Komentirati tko je što jeo i koliko je pojeo je ispod razine – kaže o aferi Janaf ministar Ćorić

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić pokušao je izbjeći komentar izjava predsjednika Milanovića vezanih uz aferu JANAF. Tvrdi da je za odgovore dostupan samo nadležnim tijelima.

Izvor: Media servis

Ćorić je na molbu novinara da komentira izjave predjednika Milanovića o dolascima ministara u Kovačevićev “klub” ponovio što radi DORH, a što vlada rekao: “U Hrvatskoj svatko ima pravo promišljati na svoj način pa onda i predsjednik ima pravo izražavati teze na način na koji izražava. Nemojte me molim vas tražiti da to komentiram”.

Na pitanja o vezama ministara i Kovačevića, kao i razlozima njegova dolaska Ćorić je ponavljao i rekao što misli o komentarima na okupljanja…

“Nemam komentara, nemam komentara, nemam komentara. Detalji o kojima se posljednih dana razgovara su ispod svake razine.”

Na novinarsko upozorenje da korupcijska afera nije ispod razine za komentirati Ćorić ipak otkriva mišljenje o izjavama u javnosti… “Naravno da treba propitivati svaki sustav i ako postoji korupcija svi trebaju djelovati, ali komentari tko je što kad jeo i koliko je tko čega pojeo i što je bilo na stolu su ispod svake razine.”

Ćorić je ipak rekao nešto o odluci JANAF-a da se Kovačević više ne može vratiti na posao: “O odluci nadležnog odbora sam jučer vidio u medijima i to je sve što znam. Međutim pretpostavljam da u menadžerskom ugovoru postoji klauzula o nemogućnosti povratka ako se radilo na štetu firme i pretpostavljam da se Nadzorni odbor na to referirao.”

Novinari su Ćorića pitali smatra li Kovačevića uspješnim na čelu JANAF-a, monopolista u tom području. “S obzirom na činjenicu da je monopolist na tom tržištu to nije sporno, međutim rezultati za 2018. i 2019. i povećanje prihoda su bili znatno veći nego godinu ranije.”