MIROSLAV ŠKORO: Nema razloga za nikakvo pomirenje, nećemo izjednačavati agresora i žrtvu

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u Kninu je povodom 25. obljetnice Oluje, ali nije želio sudjelovati u službenom protokolu. Kao razloge navodi, “trgovačku koalicija HDZ-a i SDSS-a”.

Poruke državnog vrha o žrtvama s obje strane i epidemiološko razdvajanje proslave nisu sjeli čelniku Domovinskog pokreta…

“Domovinski pokret neće s ovoga mjesta poručiti i nikada pristati na izjednačavanje žrtve i agresora. Uvijek ćemo se zalagati za istinu.

Ovim činom želimo pokazati da postoji jedinstvena Hrvatska država u kojoj su politika i narod uvijek zajedno. Nažalost, danas to nije bio slučaj”.

Škoro kaže da je više pozornosti usmjereno na potpredsjednika vlade Miloševića.

“Privlačiti pozornost javnosti više da je u Kninu član SDSS-a nego da se treba slaviti i prije svega da ovdje moraju biti ljudi koji su oslobodili Knin. Mora im biti omogućen pristup. Nisu mogli biti pripadnici HOS-a.”

Smatra i da se predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nalaze u bezizlaznim situacijama, pa brane neobranjivo kako bi osigurali saborsku većinu.

“Mislim da je to nekorektno. S druge strane, Plenković brani poziciju da je ovo vrijeme nekakvog pomirenja, nema razloga za nikakvo pomirenje”, zaključio je Škoro.

Komentiraj