MIROSLAV ŠKORO: Ne idem na kavu s HDZ-ovcima, a Domovinski pokret bi mogao s HDZ-om

Za novog ministra graditeljstva neće dići ruku u Saboru, rekao je gostujući na N1 televiziji saborski zastupnik Miroslav Škoro.

Škoro kaže kako Plenković svoje suradnike bira tako da mu moraju biti poznati ili prijatelji. Bivši šef Domovinskog pokreta kaže kako je 22 od 30 ministara koje je Plenković doveo otišlo, a 20 ih je otišlo pod sumnjom u korupciju.

“Što god da se dogodi, uvijek će HDZ biti tu s 30 posto”, kaže.

Na kavu s nekim iz HDZ-a ne bi pristao, govori. “Naravno da ne postoji bez obzira koliko su se uprli svi da mu imputiraju koješta u zadnje tri godine”, kaže na pitanje postoji li nemoralna ponuda zbog koje bi ipak odlučio podržati HDZ.

“Klub Za pravednu Hrvatsku je klub ljudi koji su u politici malo duže, mi smo artikulirani ljudi, imamo svoje poslove, edukaciju, profesije. Nitko nas nije zvao”, govori Škoro za N1.

“Ne bi me začudilo”, kaže na pitanje o mogućoj suradnji Domovinskog pokreta i HDZ-a. Doživio je, kaže, od Domovinskog pokreta svašta pa ga ne bi iznenadila ni suradnja njegove bivše stranke i HDZ-a.

Govoreći o informacijama da se u zadnji tren odustalo od uhićenja potpredsjednik Vlade Borisa Miloševića, Škoro kaže da je “netko kriv ili nije kriv”. “DOIRH mora biti neovisan. Ovime se pokazalo da možda i je, dat će Bog”, govori Škoro.

“Očekujem da nastave ovo što su radili do sada, dakle, ništa”, kaže Škoro o novom ministru.