MIRO KOVAČ: Plenković želi stvoriti dojam da desnicu mazi i pazi – mogao je pozvati Karamarka

“Ne opterećujem se time. Takvo je stanovnište, takva je odluka. Imat ćemo jak tim i ljude na terenu koji će sutra skrenuti skupljati potpise. Očekujem da ćemo vrlo brzo skupiti taj broj koji je potreban za kandidaturu”, kazao je Miro Kovač o 10.500 potpisa koje valja prikupiti, gostujući na N1 televiziji.

“Želim vjerovati da netko neće zloupotrijebiti bilo što u tom procesu. Imat ćemo na terenu svoje promatrače na svim razinama. Mislim da će to biti sve u redu, treba biti tu pošten. U ovoj fazi pretkampanje nije sve pošteno. Andrej Plenković bio je u Šibeniku na obljetnici HDZ-a, a ja sam čuo da sam tamo bio nepoželjan. Nisam bio pozvan ni tamo, nisam bio ni u Valpovo. Čujem da su eksplicitno govorili da se ne zove Miru Kovača koji je izabran u 9. izbornoj jedinici na obljetnicu stranke”, odgovorio je Kovač za N1 na pitanje hoće li u kampanji biti sve pošteno.

O nekim kandidatima iz svoje ekipe, osim poznatih Stiera i Penave, nije želio govoriti, ali je prozvao aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića:

“Vrlo skoro ćete vidjeti tko će sve biti u našem timu. Gospodin Plenković ima svoj tim. On je stavio ljude koji nisu njegovi najbliži suradnici. Nema gospodina Jandrokovića nigdje, gospodina Božinovića – on je samo glasnogovornik kampanje. Ljude koji nisu iz njegove opcije. On želi stvoriti dojam da on tu desnicu mazi i pazi. To nije baš vjerodostojno Da je htio biti vjerodostojan, on je trebao gospodinu Karamarku ponuditi da bude njegov zamjenik na izborima u stranci. To bi bio pravi korak i pravi potez prema desnici u stranci”.

Komentiraj