MIRO KOVAČ: Ako pobijedim na izborima bit ću i premijer, ali mason nisam!

Gost Intervjua tjedna Media servisa bio je kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač. Komentirao je demantij koji je danas stigao iz Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a oko prijava za prijetnje u stožeru njegova tima, hoće li biti premijer ako pobijedi na unutarstranačkim, a potom i parlamentarnim izborima.

Komentirao je i aferu oko Dražena Jelenića, kao i inauguraciju i poruke koje je uputio predsjednik države Zoran Milanović.

Kovač je jučer za RTL rekao kako se prijeti ljudima u njegovu stožeru, da je prijetnje prijavio Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a, ali da ih nisu shvatili ozbiljno. Iz povjerenstva je ubrzo stigao demantij i pozvali ga da svoja saznanja o prijetnjama i pritiscima prijavi. Tko tu govori istinu?

“Ljude koji su se žalili koji se žale osobno izlagati neću. Prijavljene su neke stvari, demantirano je. Ja sam rekao neki dan da je gospodine Šeks meni rekao da će mi trebati odvjetnik pa neka se to istraži”.

Unatoč pritiscima o kojima priča, siguran je u uspjeh svog tima, no o trenutnim brojkama nije htio govoriti.

“Imamo dovoljno jakih igrača i koordinatora na terenu koji će prikupiti dovoljan broj potpisa. To nema nikakve sumnje. Mi ćemo za koji dan isto tako završi taj proces”.

Uvjeren je i da će postati predsjednik HDZ-a, odnosno da će pobijediti aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića. Cilj je, kaže, pobijediti i na parlamentarnim izborima. Ako sve prođe po planu, na pitanje jesu li se već u njegovu timu dogovorili da će on biti premijer, odgovorio je: “Mi ćemo se dogovoriti kako ćemo to napraviti, a logično je da predsjednik HDZ-a bude i predsjednik Vlade”.

A je li Kovač mason? “Naravno da nisam. Nisam nikada dobio ni poziv, ali sam se u svojoj doktorskoj disertaciji bavio i utjecajem masonskih loža u Francuskoj, Italiji i u Hrvatskoj u vrijeme Austro-Ugarske i kasnije u Kraljevini SHS”. A jesu li neki vaši bliži suradnici masoni? ”Koliko ja znam nisu”.

Dodao je da bi on inzistirao na sigurnosnoj provjeri ljudi koji bi dolazili na istaknute dužnosti. Rekao je ranije da je zanimljiv trenutak u kojem je izbila afera oko masona Držena Jelenića zbog unutarstranačkih izbora. Plenković je više puta tvrdio da su ministarske afere također izlazile u zanimljivim trenucima, uoči predsjedničkih izbora pa i unutarstranačkih potom i parlamentarnih.

Ostavlja se dojam da bi se sve gura pod tepih i izlazi na vidjelo tek kada je nekome to u interesu i uoči izbora. Kako da građani onda vjeruju političarima i institucijama? Kovač se samo osvrnuo na situaciju s Jelenićem.

“Što se tiče gospodina Jelenića on je trebao biti sigurnosno provjeren i trebalo se znati da je pripadnik masonske lože. Biti pripadnik masonske ložei znači što da imaš dvostruku lojalnost. Ovo sada sa uskoro bivšem glavnim državnim odvjetnikom je nešto što je vrlo loše za percepciju politike u Hrvatskoj”.

Osvrnuo se na poruke koje je na inauguracijskom govoru poslao predsjednik RH Zoran Milanović. Kaže to su bile riječi, djela će pokazati. Ako bi postao premijer, kaže s Milanovićem bi surađivao u skladu s Ustavom.

Komentiraj