MIRO BULJ: Vladajući u Dalmatinsku Zagoru dolaze samo jesti i piti na teret građana

miro bulj

Zakon o brdsko-planinskim područjima i Zakon o potpomognutim područjima kreiraju život u 2/3 hrvatskih gradova i općina i u njima živi oko 190 tisuća građana koji žive u najtežim klimatskim i geomorfološkim uvjetima Hrvatske.

Izvor: Media servis

Njih se itekako tiče manjkav zakon o kojem se danas raspravlja u Saboru, upozorili su zastupnici Mosta.

Ante Pranić: “Kad sumiramo popis stanovništva iz 2011. i usporedimo s podacima 2017., iz tog područja je otišlo 12.000 ljudi, to je skoro grad veličine Makarske. I što nam novi Zakon o brdsko planinskom području donosi. Donosi nam jednu zaista smiješnu pomoć od 40 milijuna kuna.”

Indeks razvijenosti otoka je daleko veći, pa su svejedno dobili puno više sredstava od brdsko planinskih područja, napominje Pranić. Zastupnici Mosta su na konferenciji za novinare upozorili da je Hrvatska zadnja po povlačenju sredstava iz EU, a Miro Bulj je rekao da je ovaj zakon zadnji čavao u lijes 2/3 Hrvatske.

“Apsolutno ih nije briga za dalmatinska područja osim kad se naslikavaju za dane Alke i Velike Gospe, kad dođu na vrgorački pršut u Vrgorac ili drniški pršut, tada su u punom sastavu. Iza njih jedino ostaju računi od onoga što pojedu i popiju na račun i trošak građana.”

Komentiraj