MIRO BULJ: Neka povjerenstvo provjeri Karamarka, premijera, ministre…

miro bulj

Miro Bulj iz Mosta upitan je jesu li se njegove ranije prozivke odnosile na napise o Ani Karamarko, da je Josip Petrović, lobist MOL-a, za usluge praćenja energetskog tržišta uplatio supruzi Tomislava Karamarka 60 tisuća eura.

“Pozivam Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjere premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ministre gospodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-im konzultantnima ili MOL-om, koji je otuđio našu INA-u na neprijateljski način, naši političari su dozvolili da se ono što vrijedi 100 milijardi dolara proda po bagatelnoj cijeni. Ne zna se jesu li nešto platili”, kazao je Miro Bulj, a piše N1.

“Neka Povjerenstvo, DORH i USKOK rade svoj posao”, poručio je. Nije “vidio članak u Nacionalu, ali tu je Povjerenstvo koje je plaćeno da to provjeri”, jer “ne možete biti u Vladi i Saboru, a biti konzultant tvrtke koja otuđuje našu INA-u”, kazao je.

Na pitanje očekuje li da će Vlada potrajati, s obzirom da otvara urede, Bulj odgovara: “Bit će što bude” te ustvrdio je da će on braniti interese Dalmacije i Sinja, bez obzira na prijevremene izbore ili trajanje parlamenta u punom mandatu.

Poslanicu Kolinde Grabar Kitarović također je komentirao.

“Predsjednica ima svoje ovlasti i može se ponašati kako hoće. Most nije za podjele i priče o partizanima i ustašama, koje koriste i Hrvatska radte i Domoljubna koalicija, jer jedino na toj platformi mogu dobiti glasove”,

“Bili jedni ili drugi, mi smo da podrže reforme ili će narod morati mijenjati”, kazao je, na što je došlo i podpitanje, je li moguća suradnje s koalicijom Hrvatska raste i bez izbora.

“Oni su to potpisali, i jedni i drugi znaju što su potpisali. Kad smo bili u Smičiklasovoj, da im je netko rekao da se utrkuju tko će prvi do Trga bana Jelačića, oni bi trkali, pa skoro polu goli”, kazao je Bulj.

“Žao mi je što u ovoj Vladi nismo napravili 10, 15 reformi pa da krenemo naprijed. Pa neka budu izbori!”, kazao je Bulj.