MIRO BULJ: Naziva nas petokolonašima Grlić Radman, kojeg nigdje nije bilo kad se stvarala Hrvatska

Još se ne stišava bura u Saboru oko glasanja hoće li se u Hrvatskoj obučavati ukrajinski vojnici, kada vladajući nisu uspjeli dobiti 101 glas za prolaz te odluke.

Premijer Andrej Plenković i drugi njegovi istomišljenici poput ministra Gorana Grlića Radmana žestokom su retorikom napali sve one koji nisu glasali “za”.

Među onima koji su uzvratili na sve moguće “epitete” i prozivke je saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Na Facebooku je Bulj žestoko napisao:

“Sin komunističkog direktora i moćnika Gordan Grlić Radman koji se u sumnjivoj privatizaciji dokopao Agroprotenike i ogromnog bogatstva i kojeg nigdje nije bilo kad se Hrvatska stvarala, naziva mene i moje kolege petokolonašima.

Ako je i od Plenkovićevih ministara previše je.

Nije ih nigdje bilo kad se stvarala Hrvatska pa se sad junače kao borci za ukrajinsku stvar iako im je do Ukrajine stalo koliko i do Hrvatske.

Tim muljatorima i anemičnim veleizdajnicima su i Ukrajina i Hrvatska samo sredstvo za ostvarenje osobnih interesa.

Ja susosjećam s patnjom ukrajinskog naroda jer znam što je rat, znam što znači izgubiti suborca, znam što znači patnja, strah i smrt jer sam im gledao u oči.

Mi nismo rekli NE Ukrajini jer smo nizom glasanja pokazali da smo za ukrajinski narod još od glasanja o osudi ruske agresije.

Mi smo jučer samo rekli NE vašem gaženju Ustava, procedure i demokratskih postulata.

Protiv agresije diktatorskih režima se bori poštovanjem demokratskih vrijednosti i našeg Ustava, poštivanjem vrijednosti našeg zapadnog i kršćanskog civilizacijskog kruga, a ne gaženjem Ustava samo kako bi se muljatori i beskičmenjaci politikantski pokušali obračunati s oporbom ili se dodvoriti određenim centrima moći zbog osobnih ambicija.

Jučer ste doživjeli kolosalan poraz koji je početak vašeg kraja dok su pobjedu ostvarili svi oni koji drže do hrvatskog Ustava, demokratskih procedura i načela.

Zapad je pobijedio despotski i nasilnički simbolički Istok koji ne drži do demokratskih načela i hrvatskog Ustava, a kojeg predstavljaju muljatori, kukavice i karijeristi bez osjećaja i za Ukrajinu i za Hrvatsku poput Plenkovića, Grlića Radmana ili feldmaršala Baće”.