MIRO BULJ: Gdje je nestalo skoro 70 milijuna državne potpore uplaćene u Jadroliniju?

miro bulj

Pitaju to u Mostu nezavisnih lista, nakon što je Agencija za obalni linijski pomorski promet sredinom srpnja ove godine poslala je Jadroliniji dokument u kojem naglašava da je dužna uplatiti u državni proračun 68.7 milijuna kuna, koliko iznose pretplaćena sredstva državne potpore.

“S ovim dokumentom su upoznati sadašnji ministri Butković, Kliman i Marić. Ovim putem želim obavijestiti javnost da je Jadrolinija tvrtka koja ostvaruje od 850 milijuna do milijardu kuna prometa. Vrlo je bitna za hrvatske nacionalne interese i s njom se ne smiju igrati” kaže nositelj liste u 9 izbornoj jedinici Miro Bulj, a prenosi Media servid, te dodaje kako ministar Butković nastavlja provoditi jednako pogubnu politiku kao i njegov prethodnik Siniša Hajdaš – Dončić.

“Pozivam Ured državne revizije da provjere ove navode od 67 milijuna kuna koje nisu vratili u državni proračun. Na koji način se trošio, gdje se usmjeravao i gdje će završiti taj novac. Želim naglasiti da se u našoj Jadroliniji želi spriječiti slučaj INA-Mol ili se želi ući iz strateškog partnera iz Estonije u Jadroliniju”, kazao je Bulj.

U Jadroliniji se dogodio niz kriminalnih radnji, a za mnoge od njih postoje i podignute kaznene prijave, kaže Bulj i ističe kako je na sve ovo upozoravao još kao saborski zastupnik.

“DORH zna za ovo je li ovo u ladici i hoće li se zaštiti nacionalna tvrtka koja je u interesu nekome da ode u strane ruke. A znate od kojega je značaja, promet s otocima”, ističe Bulj.

Bulj je ovom prilikom komentirao i komentar svog stranačkog kolege Roberta Podolnjaka koji je nedavno kazao kako u kampanji ne bi trebalo biti kaznenih prijava prema političarima jer bi one mogle biti shvaćene kao stranački sukob.

“Sada kada se otvorilo pitanje, gospodin ministar Panenić predsjedanje koje trebalo biti učestalo, napadamo kao HNS. Ne, jednaki smo, tražimo transparetnost, iste kriterije, jednakost kod zapošljavanja i upravljanjem nacionalnim tvrtkama. Uvodimo reda, javni interes ispred općeg”, zaključuje Mostov Bulj.

Upravo je Miro Bulj 11. kolovoza podignuo kaznenu prijavu USKOK-u protiv bivše ministrice vanjskih i europskih poslova i članice HNS-a Vesne Pusić, a danas je tehnički ministar gospodarstva i neformalni šef slavonske struje Mosta Tomislav Panenić kazao kako podnosi prijavu DORH-u, USKOK-u i policiji protiv čelnika HNS-a i bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

Komentiraj