MIRO BULJ: Ako Todorić bude još dugo na slobodi, onda ovaj sustav nema smisla!

miro bulj

“Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi”, stoji među ostalim u pisanoj izjavi Ivice Todorića.

Tu je izjavu među ostalim komentirao saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, koji je i kandidat stranke za splitsko-dalmatinskog župana.

“On i oni koji su mu omogućili, a to su političke elite, trebali su već odavno biti privedeni. Pozivam institucije da se Todorića procesuira za svo zlo koje je učinio Hrvatskoj, proizvođačima, dobavljačima i svima drugima. Nadam se da će problem biti riješen. Žalosno je da se čovjek koji je uništio sve oko sebe sada poziva na izgradnju. Država mora biti čvrsta da se održi sustav. Todorić je jedan od onih koji je hrvatsku slobodu i Domovinski rat iskoristio sebi za džep”, rekao je Miro Bulj gostujući na N1 televiziji.

Na pitanje vjeruje li da ima elemenata za njegovu odgovornost, s obzirom na izvide policije, Bulj je rekao:

“Ako Ivica Todorić bude još dugo na slobodi, onda ovaj sustav nema smisla. Čovjek kojemu je HNB, guverner Vujčić, dao 10 milijardi kuna… To jest nije pratio o stabilnosti sistemskih tvrtki, omogućio da se izdaju mjenice bez pokrića onda to govori o odgovornosti. Izvršeni je direktni udar na monetarni sustav. Petrov je prvi koji se usudio dignuti prijavu protiv Todorića, a ja ću osobno dignuti kaznenu prijavu protiv čovjeka koji je sve to trebao nadgledati, reagirati – protiv gospodina Vujčića koji je jedan od većih krivaca za ovakvu situaciju. Pa i cijeli HNB, kao i gospodin Rohatinski koji je otišao raditi kod svojeg gazde.”

Bulj je rekao kako će kaznenu prijavu podnijeti “odmah idući tjedan, čim ljudi od struke, pravni tim odradi posao… Naravno da je i HANFA tu odgovorna i oni su to dozvolili gospodinu Todoriću. Oni moraju biti privedeni i odgovarati za zlo koje su nanijeli hrvatskom društvu. Obvezni smo to napraviti zbog onih koji su gradili Republiku Hrvatsku i gospodarski sustav, a to su radnici.”