MIRANDO MRSIĆ: Nema bolje Hrvatske sve dok su likovi poput Andrije Mikulića u politici

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić i dalje traži odgovore premijera Plenkovića i ministrice Divjak zašto dopuštaju Andriji Mikuliću provođenje svoje volje na štetu SC-a u Zagrebu, stoji u priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti.

“Mrsić je na samom početku svog govora podsjetio na jednu od prvih afera Mikulića koja se odnosi na zapošljavanje njegove supruge u državnu tvrtku Pružne građevine, na čelu koje je njegov veliki prijatelj i stranački kolega iz gradskog HDZ-a, Pere Semren, nakon čega je javnosti skrenuo pažnju i na ostale afere, i to one u Zagrebačkoj plinari i Zagrebačkim grobljima.

Zato Mrsić i dalje ustrajno traži odgovore. “Pozivam predsjednika HDZ-a i ministricu znanosti i obrazovanja u raščišćavanje mulja u SC-u Zagreb. Niti ministrica niti predsjednik Vlade nisu odgovorili na otvoreno pismo Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu u kojemu studenti ukazuju na loše vođenje i neodrživo stanje u SC-u.”

“HDZ je veliki i glomazni represivni aparat poput Državnog inspektorata umjesto neovisnoj i stručnoj osobi s iskustvom, isporučio u ruke nestručnoj, neprikladnoj i aferama opterećenoj, visoko pozicioniranoj stranačkoj osobi. Andrija Mikulić je sve što glavni državni inspektor ne bi smio biti”, naveo je Mrsić u izlaganju svog govora.

Mrsić je stava kako je Andrej Plenković postavljanjem, a sada i zadržavanjem Andrije Mikulića i nakon serije afera, pokazao što za njega znači “Vjerodostojno”! “HDZ je pod Plenkovićem ostao vjeran svom putu korupcije i nepotizma”, zaključio je predsjednik Demokrata.”