MINISTRICA DALIĆ U RUSIJI: Čeka se rješenje za novi kredit Agrokoru

martina dalić

Dok se i dalje čeka hoće li i s kojim bankama izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, ispregovarati novi kredit prijeko potreban koncernu, u Rusiju, državu čijim bankama koncern najviše duguje, otputovala je potpredsjednica Vlade, Martina Dalić.

Izvješće: Media servis

Ante Ramljak intenzivno pregovara s kreditorima o novoj financijskoj injekciji za Agrokor, cijeloga tjedna šalju se poruke da zainteresiranim ima, da se odluka i zaključenje “posla” očekuje svaki dan, no do sada je nepoznato tko će i s kolikim iznosom koncern kreditirati. Na jučer održanom sastanku vjerovničkog vijeća Agrokora detaljno je razmotren prvi mjesečni izvještaj izvanredne uprave, a sudionicima je rečeno da će kredit kada bude u potpunosti dogovoren biti predmet odlučivanja privremenog vjerovničkog vijeća. Predstavnik malih dobavljača u vijeću, Matija Brlošić,

Media servisu je rekao da im iznos niti išta drugo konkretno oko kredita nije poznato, te da se sada nadaju vijesti o odobrenju.

“Dogovoreno je da ćemo onda sjesti i vidjeti koliko se može malim dobavljačima isplatiti po starome dugu. I dalje ostajemo pri tome da bi ipak većinu tih potraživanja trebalo isplatiti, dakle postoje dva razloga:što je to specifična, što smo imali i podršku i velikih dobavljača, i ukupni iznos duga u toj proizvodnji nije toliko velik da bi bilo kome poremetio planove”, rekao je Brlošić.

Koji su planovi potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, Martine Dalić, koja je otputovala u Sankt Peterburg? Ondje bi na marginama gospodarske konferencije na kojoj sudjeluje mogla imati priliku razgovarati s ruskim bankarima.

Podsjetimo, nakon što je drugi čovjek Sberbanke, Maksim Poletajev u Zagrebu ovoga tjedna održao nekoliko sastanaka, objavio je da oni više neće kreditirati Agrokor zbog nepoštenih uvjeta izvanredne uprave, a potporu im je dao i drugi ruski kreditor, VTB.

Vlada pak kaže da će nastaviti pregovore s tim bankama. Upitan o putu Dalić u Rusiju, premijer Plenković odgovorio je kratko.”Ona sudjeluje na jednom velikom gospodarskom forumu, imat će niz kontakata, izvanredni povjerenik razgovara sa nizom banaka i naći će se vrlo skoro dogovor o novom kreditiranju”, izjavio je Plenković.

NE PROPUSTITE:

VIDEO: HIT NA INTERNETU – Dok je govorila o “lex Agrokoru” ministrica prasnula u smijeh – čitajte i pogledajte OVDJE.

Komentiraj