MINISTRICA BRNJAC: Za programe lokalnog sporta i „Hrvatska pliva“ više od tri milijuna eura

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini kojom se dodjeljuje 2,63 milijuna eura za 160 sportskih programa te Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini kojom je za 35 programa dodijeljeno 485.773,66 eura.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“„Od 2016. godine izdvajanja za lokalni sport rasla su deseterostruko te me veseli da svakom novom godinom imamo sve više programa, kojima se osigurava bavljenje tjelesnom aktivnosti za sve naše građane, a ponajviše djecu i mlade. U posljednjih osam godina kroz ove programe omogućili smo bavljenje sportom za više od 310.000 korisnika, a kako bismo još dodatno osnažili pomoć lokalnom sportu novim Zakonom o sportu omogućili smo sufinanciranje županijskih sportskih zajednica i to za stručni kadar i opremu za djecu i mlade do 18 godina. Za tu namjenu smo u 2023. godini isto osigurali 3 milijuna eura“, rekla je ministrica Brnjac.

Ciljevi sufinanciranih programa su provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenjem amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te doprinos očuvanju zdravlja naših građana koje će programi obuke neplivača potaknuti da nauče plivati i organizirano se bave plivanjem.”