MINISTARSTVO PRAVOSUĐA: Grad Zagreb nezakonito uzeo vlasnicima zemlju za sljemensku žičaru

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je zemljište na kojoj je građena sljemenska žičara Grad Zagreb nezakonito uzeo vlasnicima.

Izvor: Media servis

Time je potvrđeno da će oštećeni vlasnici moći tužiti Grad za 8 milijuna kuna odštete, a ne 1,2 milijuna kuna koliko je Grad ranije vlasnicima nudio.

Svoje reakcije dali su gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova prethodnica, odnosno bivša vd. gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

“Informacije koje imam to isto tako treba raščistiti s Gradskom upravom, jest da se radilo o zemljištu koje je vezano uz cestu, a ne konkretno za objekt same žičare. Međutim, kažem bilo je tu svakakvih priprema tog projekta. Kritizirao sam pripremu tog projekta kao gradski zastupnik, vidjet ćemo što se tu zapravo dogodilo. Nažalost naslijeđeni su svi ti problemi i trebat će nam vremena da to počnemo raščišćavati”, rekao je gradonačelnik.

“Procjenjujem da će vjerojatno doći do žalbe na takvu presudu. U situaciji u kojoj se radi prometna infrastruktura, a unatoč mjerenju buke čini se da žičara ipak je prometna infrastruktura, u tom slučaju Grad Zagreb ima pravo pokrenuti postupak izvlaštenja ukoliko nema dogovora prema vlasnicima parcela i Grad Zagreb je dužan takve naše sugrađane, vlasnike tog zemljišta, obeštetiti”, izjavila je Pavičić Vukičević.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!