MINISTAR POD POVEĆALOM: Nisam nikada izvlačio imovinu iz niti jedne firme – tvrdi Paladina

Osim na pitanja o ubrzavanju obnove, novi ministar graditeljstva Ivan Paladina je na današnjoj pressici odgovarao i na ona o svojoj imovini.

Izvor: Media servis

Upitan je li, kroz otkup potraživanja, izvlačio imovinu to jest nekretnine iz IGH, Paladina odgovara:

“Nisam nikad, u nijednom trenutku, u nijednom slučaju nijednoj svojoj poslovnoj aktivnosti izvlačio imovinu iz niti jedne firme.”

Jednako zanimljivi su i Paladinini krediti od 10 milijuna kuna i 300 tisuća eura koje je u Podravskoj banci dobio za stan. Ministar tvrdi da to što je bio savjetnik u HPB-u nije igralo ulogu.

“Ja sam svoje prve kredite u Podravskoj banci dobio puno prije nego sam postao savjetnik uprave u HPB-u. Koliko je meni poznato, a čisto sumnjam da nemam potpunu sliku to jest da može postojat nešto što mi nije poznato u tom pogledu, mislim da ne postoji nikakva posebna suradnja između HPB-a i Podravske banke.”

Kredite je, nastavlja Paladina, dobio na osnovu dva parametra temeljem kojih se izdaju svi krediti.

“…a to je sredstvo osiguranja, kolateriziranost koju vidite iz moje imovinske kartice, i vidite, uostalom, u zemljišnim knjigama. I drugo je otplatni potencijal koji opet vidite iz moje imovinske kartice.”

Paladina će, zbog svega navedenog, i dalje biti pod medijskim povećalom, a premijeru Andreju Plenkoviću ne preostaje drugo nego nadati se da mu se niz ministara koji su odletjeli zbog svakojakih malverzacija neće dalje povećavati.