MINISTAR POD POVEĆALOM: Nisam nikada izvlačio imovinu iz niti jedne firme – tvrdi Paladina

Osim na pitanja o ubrzavanju obnove, novi ministar graditeljstva Ivan Paladina je na današnjoj pressici odgovarao i na ona o svojoj imovini.

Izvor: Media servis

Upitan je li, kroz otkup potraživanja, izvlačio imovinu to jest nekretnine iz IGH, Paladina odgovara:

“Nisam nikad, u nijednom trenutku, u nijednom slučaju nijednoj svojoj poslovnoj aktivnosti izvlačio imovinu iz niti jedne firme.”

Jednako zanimljivi su i Paladinini krediti od 10 milijuna kuna i 300 tisuća eura koje je u Podravskoj banci dobio za stan. Ministar tvrdi da to što je bio savjetnik u HPB-u nije igralo ulogu.

“Ja sam svoje prve kredite u Podravskoj banci dobio puno prije nego sam postao savjetnik uprave u HPB-u. Koliko je meni poznato, a čisto sumnjam da nemam potpunu sliku to jest da može postojat nešto što mi nije poznato u tom pogledu, mislim da ne postoji nikakva posebna suradnja između HPB-a i Podravske banke.”

Kredite je, nastavlja Paladina, dobio na osnovu dva parametra temeljem kojih se izdaju svi krediti.

“…a to je sredstvo osiguranja, kolateriziranost koju vidite iz moje imovinske kartice, i vidite, uostalom, u zemljišnim knjigama. I drugo je otplatni potencijal koji opet vidite iz moje imovinske kartice.”

Paladina će, zbog svega navedenog, i dalje biti pod medijskim povećalom, a premijeru Andreju Plenkoviću ne preostaje drugo nego nadati se da mu se niz ministara koji su odletjeli zbog svakojakih malverzacija neće dalje povećavati.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!