MINISTAR PAVIĆ: Mirovine su sigurne, isplata apsoluttno sigurna

Podijelite članak

BURA OKO KASNIJEG UMIROVLJENJA: Izjava ministrice ispod razine pristojnosti - kaže Hrelja, što kažu drugi? 2

Ministar rada i socijalne skrbi Marko Pavić gostujući na NOVOJ TV govorio je o mjerama zapošljavanja mladih i mirovinskoj reformi za koju kaže da će biti provedena ove godine.

Pohvalio se sustavom pripravništva, u prijevodu – poslodavac dovede mladog pripravnika, može mu dati ogromnu plaću, a pola troškova snosit će država tj. svi mi…

“Drugim riječima, ako netko želi pripravniku dati i 10 tisuća kuna plaću, država će pokriti pola, zajedno s doprinosima”, rekao je ministar Marko Pavić.

Nastavljeno je s mantrom o sniženju cijene rada za poduzetnike, a pohvalio se i povećanjem minimalne plaće. Na red dolazi i mirovinska reforma koja će biti provedena u cijelosti ove godine.

“Svjesni smo da su mirovine male i moji roditelji me svaki nedjeljni ručak pitaju kad ću im povisiti mirovine. Ali Vlada je već povisila mirovine u prošloj godini 2,75 posto, što je bilo dodatnih milijardu kuna na proračun…Mirovine su sigurne, isplata je apsolutno sigurna. Moram stvarno reći našim umirovljenicima da su mirovine itekako u potpunosti održive”, rekao je ministar, a prenosi Media servis.

Komentiraj