MINISTAR OBRANE BANOŽIĆ: Posjet predsjednika Milanovića Albaniji bio je službeni

Ministar obrane Mario Banožić izjavio da je po njegovim saznanjima nedavni posjet predsjednika Republike Zorana Milanovića Albaniji bio službeni te je odbacio primjedbe da njegovo ministarstvo šuti o tom slučaju.

“Iz onoga što je meni dano pismeno, to je službeni put, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdit će sa svim ovim detaljima o kojim se govori u javnosti je li to bio privatni ili službeni posjet”, rekao je Banožić, te dodao:

“Predsjednik Republike ima pravo uporabe i korištenja resursa Oružanih snaga na temelju 20 članaka tog zakona, i to za uporabu od 45. do 57. članka te za korištenje od 58. do 64. članka,” kazao je Banožić.

Ministarstvo obrane ne sudjeluje u organizaciji puta predsjednika, kaže, već to radi Ured predsjednika u suradnji sa svojim službama. Temeljem Zakona o obrani oružane snage dobivaju zahtjev temeljem kojega on kao ministar daje suglasnost za određene svrhe, primjerice diplomatske ili ceremonijalne. Kaže i kako on nije imao zakonsku osnovu ne dati suglasnost na korištenje Oružanih snaga.

Komentiraj