MINISTAR O ODBIJENICI: Ne vidim apsolutno ni jedan razlog zašto je to odbacio predsjednik

Ministar obrane Mario Banožić obratio se novinarima nakon što je s Pantovčaka stigla vijest da je predsjednik Zoran Milanović odbio njegov dopis oko prethodne suglasnosti za obukom ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Izvor: Media servis

”Ne vidim apsolutno ni jedan razlog zašto je to odbacio predsjednik Republike Hrvatske. Stavljajući upitnik na samu proceduru donošenja odluke je besmisleno. Ja sam u dahu koliko sam uspio naći u ovako kratkom vremenu našao najmanje četiri ili pet odluka od 2014. godine koje su donesene po doslovno istoj proceduri. Ni jedna nije bila sporna, dakle ni ona koji je predlagao kad je on bio premijer ili one koje je potpisivao 2020. i 2021. godine kao predsednik Republike”.

Dodao je da na ovo gleda kao na poligon za izbjegavanje, jer je predsjednik vidio da će odluka biti izglasana dvotrećinskom većinom u Saboru. Na obrazloženje iz Ureda predsjednika da Banožićev dopis nije bilo moguće usvojiti zbog niza formalnih i materijalnih nedostataka, ministar ponavlja:

“Ono što sam ja učinio kao ministar i kao redovno u svim mojim postupcima rađeno je isto kao i do sada. Nije mu to pravilo problem, a sada kada treba izbjeću svoju odgovornost u cijelom procesu on to čini i izgovara neke proceduralne stvari koje ne postoje”.