MINISTAR O KORONAVIRUSU: I dalje imamo tri zaražena, u tijeku je testiranje 131 bolesnika

I jutros se sastao Nacionalni stožer civilne zaštite, a ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da su u Hrvatskoj koronavirusom i dalje zaražena tri muškarca.

Izvor: Media servis

“Trenutno je u tijeku testiranje za 131 bolesnika. Od toga su 107 potvrđeni, 24 testiranja je u tijeku. Za sada i dalje imamo samo tri pozitivna i potvrđena nalaza infekcije koronavirusom. Zahvaljujem kliničkoj struci, ali pogotovo svim epidemiolozima, jer oni u ovom trenutku rade najvažniji posao – onaj detekcije kontakata i adekvatnog postupanja prema njima.”

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić govorila je o stanju dva brata koji su prvi zaraženi te smješteni u tu kliniku.

“Mogu reći da su dvojica bolesnika kod nas dobro i nema nikakvih dodatnih problema.”

A ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak govorio je o situaciji s trećezaraženim muškarcem u Rijeci.

“Čim smo saznali da imamo potvrđen i treći slučaj u Rijeci, epidemiolozi su krenuli na teren i mogu reći da smo utvrdili sedam njegovih kontakata. Oni su prema našoj proceduri stavljeni pod nadzor. U njegovoj obitelji također ima bolesnih koji se trenutno obrađuju. Od infektivne klinike ćete dobiti informaciju kada rezultati budu gotovi.”

Komentiraj