MINISTAR MARIĆ NIJE SPAVAO: Povjesničar stavlja hladno u isti kontekst Stepinca i Dražu Mihajlovića

Pedeset i devet godina od smrti Blaženog Alojzija Stepinca HRT je prigodno u nedjelju 10. veljače obilježio dokumentarno-igranim filmom ‘Alojzije Viktor Stepinac’.

Film je izazvao mnoge reakcije, a ministar državne imovine Goran Marić na Facebooku se oglasio o besanoj noći nakon filma.

Ovo je njegova objava:

“Pratio sam Stepinčevo. Bolje reći proživljavao! Bože, ima li ijedna naroda na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorstva i mučeništva! Načinom da se anatemizira jedan duhovni, intelektualni, karizmatski gorostas u osobi kardinala Stepinca, i potom da na njegovoj anatemi traje polustoljetno mučeništvo i poniženje čitava naroda.

Kojeg li paklenskog stroja-sustava koji ideološki zapjenjeno ocrnjuje najsvjetliji i najsvetiji lik jednog naroda pokazujući time koliko im vrijedi duša Hrvatske i Hrvatska sama u tom paklenskom režimu bogomržnje! Smiruje me danas lik kolosalnog Alojzija Stepinca u razglednici njegova blaženski mirnog Krašića.

alojzije-stepinac

I istodobno me razdire sekvenca večeras emitiranog dokumentarno-igranog filma “Alojzije Viktor Stepinac“ na Hrvatskoj televiziji, u kojoj jedan od sudionika, povjesničara, hladno, u isti kontekst, stavlja Stepinca i Dražu Mihajlovića! Kasne su minute Stepinčeva, a ja osjećam da bi moja noćašnja besanica mogla potrajati dugo, do pred zoru”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/323270501344102/photos/a.328069550864197/808581182813029/?type=3&theater” bottom=”30″]