MINISTAR MARIĆ: Neće biti nestašica, trgovine su opskrbljene, ne očekujem ni poskupljenja

Podijelite članak

U Banskim dvorima počeo je sastanak premijera Andreja Plenkovića s predsjednikom i potpredsjednicima Sabora i s predstavnicima saborskih klubova.

Izvor: Media servis

Glavna tema je epidemija koronavirusa i mjere koje Hrvatska čini ili priprema za nadolazeće razdoblje.

Uoči sastanaka ministar financija Zdravko Marić kratko je potvrdio kako cijene proizvoda zasad neće rasti bez obzira na trenutnu veliku potrošnju.

“Prirodno je da je potrošnja građana ovih dana znatno veća, ali vjerujem da su građani svjesni svih okolnosti i da ne ne trebaju paničariti”, poručuje ministar.

“U prosjeku u maloprodaji mi govorimo u pravilu potražnju za 2 do 3 tisuće. Ovih nekoliko dana sveli smo se na 50-ak artikala. Jako dobra stvar, kada gledate tu listu, zapravo i vodeće hrvatske kompanije su na toj listi.

A ono što smo apostrofirali nebrojeno puta i dalje ostaje kao jedna od otvorenih točaka i pitanja je pitanje distribucije i transporta što izvana, što unutar Republike Hrvatske.”

I ministar zdravstva Vili Beroš kratko je komentirao slučaj oboljelog djeteta i otkrivanja identiteta bilo kojeg od zaraženih osoba.

“Moramo čuvati privatnost svakog od nas. Nebitno je li zaražena osoba dijete ili odrasli bolesnik, to su detalji. Ono što je bitno, da su svi kontakti zaražene osobe određeni i da se s njima adekvatno postupa i to je ono što je najvažnije.”

Komentiraj