MINISTAR KRSTIČEVIĆ: Oko zrakoplova F-16 nema štete i nema moje odgovornosti

Podijelite članak

Izraelska delegacija stiže na sastanak u MORH, a navodno donose ispričnicu hrvatskim vlastima jer Izrael nije u mogućnosti realizirati kupoprodajni ugovor za eskadrilu borbenih zrakoplova.

Izvor: Media servis

Danas bi u MORH trebao stići generalni direktor izraelskog ministarstva obrane Udi Adam, i kako se očekuje, ispričati se Hrvatskoj na propadanju prodaje borbenih zrakoplova F16.

Ministar obrane Damir Krstičević i premijer Andrej Plenković:

“Pripremio sam se sa svojim suradnicima i vidjet ćemo što će Izrael reći po tom pitanju. To je bila njihova odgovornost. Dobili su predodobrenje, sada su trebali dobiti konačno odobrenje za prodaju F16 Hrvatskoj. Želim čuti mogu li ili ne mogu i ako ne mogu, koji su to razlozi… Ova Vlada je sve učinila, ali nema ugovora, nismo ga potpisali, nema financijske štete niti obaveze, nema moje odgovornosti”, rekao je Krstičević.

“Vidjet ćemo koja je njihova pozicija, kako će pojasniti nove okolnosti. Nakon toga će biti održane konzultacije i donosit ćemo odgovarajuće odluke. Ovakvih svojevrsnih prepreka koje su se pokazale u posljednjih nekoliko tjedana, u razdoblju kada su se donosile procjene stručnog tima, nisu bile na ovaj način vidljive”, rekao je Plenković.

Nova TV objavila je jučer non paper dokument s upozorenjima SAD-a, koji je 17. siječnja prošle godine adresiran na MORH i Ured predsjednice. Krstičević i dalje tvrdi da ga nije vidio, a niječe i predsjednica.

“Ne postoji papir u kojem bi se upozoravalo da postoje problemi”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Krstičević se i dalje ne smatra odgovornim, a ako prodaja, ili kad prodaja propadne, tvrdi neće biti nikakve financijske štete.

Komentiraj