MINISTAR HORVAT: Imamo plan kako osigurati međufinanciranje Đure Đakovića

Podijelite članak

U Ministarstvu gospodarstva jučer poslijepodne resorni ministar Darko Horvat održao je sastanak s članovima uprave Đure Đakovića i bankarima.

Izvor: Media servis

Potvrđeno je da plaća stiže idući tjedan i to po modelu po kojem je svojevremeno isplaćena i Uljaniku i 3. Maju. Horvat je dobavljače koji su krenuli u blokadu računa Đure Đakovića ili ovisnih društava zamolio za strpljenje.

“Mi u ovom trenutku imamo plan kako osigurati međufinanciranje i kako završiti, isporučiti i naplatiti sve ono što je pred isporukom. Nakon toga, odnosno paralelno s tim, Đuro Đaković želi li perspektivu, mora dobiti jasne smjernice što i kako dalje”, rekao je Horvat.

Potvrdio je da traju razgovori s potencijalnim predsjednicima Uprave Đure Đakovića te da bi novi mogao biti imenovan kroz dva tjedna.

“Nemojte zaboraviti ili smetnuti s uma, da u ovom trenutku država nije većinski, ali niti najveći pojedinačni, vlasnik Đure Đakovića tako da naši prijedlozi moraju na zajednički stol. Morat će se napraviti jedna koordinacija unutar Skupštine i Nadzornog odbora, tako da ćemo zajedno s gospodinom Bakićem i malim dioničarima doći do konsenzusa tko će biti novi predsjednik uprave Đure Đakovića”, dodao je Horvat.

Komentiraj