MINISTAR FILIPOVIĆ NAJAVIO: Od idućeg tjedna osjetno jeftiniji benzin

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović bio je gost Dnevnika Nove TV i najavio među ostalim veliko pojeftinjenje goriva.

“Ima zemalja koje imaju veće cijene hrane od nas, međutim mi radimo što možemo. Naši građani plaćaju drugu najnižu cijenu električne energije i plina.

Ograničili smo 30 grupa proizvoda, inicirali smo razgovore s trgovcima. Primjetno je snižavanje cijena”, pohvalio se Filipović u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Markom Biočinom.

Osvrnuo se i na cijene goriva te najavio ekskluzivno u Dnevniku Nove TV dobru vijest za vozače.

“Naši građani plaćaju jednu od najnižih cijena. Mogu najaviti, od sljedećeg tjedna će doći do osjetnog pojeftinjenja benzina.

Benzin bi trebao pasti za 11 centi, a dizel za tri. Još se danas trguje, sutra i preksutra ćemo imati konačne izračune. To je jedna dobra vijest za građane”, rekao je ministar.

Nadalje, Filipović je istaknuo da je geotermalna energija “vrlo uspješna i dobra priča”. “Bit će 400 milijuna eura novih investicija da bi se električna energija proizvodila iz geotermalnih izvora. U konačnici bi to moglo rezultirati da se što više zelene, čiste energije proizvodi kod nas”, pojasnio je ministar.