MINISTAR FILIPOVIĆ: Građani mogu biti sigurni – ne očekuje se ‘divljanje’ cijena plina i struje

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović poručio je da je Hrvatska na putu da postane energetski sigurnom, kao i da u idućem razdoblju ne očekuje “divljanje” cijena plina i električne energije.

Na novinarski upit o cijenama plina i energije sljedeće zime, rekao je da se u idućem razdoblju ne očekuje ‘divljanje’ cijena plina i električne energije.

Podsjetio je i da je u zadnjem paketu mjera Vlada donijela odluku da će cijene plina ostati iste za građane, a ograničene su i cijene električne energije, poručivši da građani stoga ne trebaju strahovati.

Vezano uz cijene hrane, kazao je da je Vlada učinila sve kako bi omogućila neometano funkcioniranje gospodarstva limitiranjem cijena električne energije i goriva te da od gospodarstvenika očekuju da i oni utječu na kretanje cijena.

“I oni trebaju preuzeti dio tereta. Svima su rasli prihodi, većini i dobit, pa ima prostora za smanjenje cijena, no Vlada ne može nikome diktirati korigiranje cijena”, kazao je Filipović, javlja HRT, dodavši da je dio odluka o tome gdje će kupovati i na građanima, koji moraju vidjeti tko je korektan, a tko nije.