MINISTAR BUTKOVIĆ: ”Teza da je NK Rijeka bila srpski klub nije stav HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji”

Ne stišavaju se reakcije oko izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koje nisu naišle niti na podršku u HDZ-u, barem ne u Primorsko-goranskoj županiji.

I dok se špekulira je li doista predsjednica svjesno bacila kamen na nogometni klub Rijeku izjavo da su bili u neku ruku filijala Partizana i Crvene zvezde, jer u Rijeci ionako ne računa na mnogo glasova, rezultati izbora ne govore baš tako.

Opovrgavaju i predsjedničinu majku Dubravku Grabar koja je rekla kako njezina kći ne očekuje mnogo glasova u Rijeci.

​Podaci govore kako je Grabar-Kitarović u prvom krugu u Rijeci dobila 13.911 glasova, 27,32 posto, a u drugom 22.037 glasova, 35,76 posto.

Znači da bi joj izjave poput ove nedjeljne mogle smanjiti podršku na riječkom području, a da to ne kompenzira u drugim dijelovima Hrvatske, ali na njoj je da odluči hoće li nastaviti s ovakvom političkom taktikom.

S tim da ona postaje sve veći problem za HDZ, u kojem su zabrinuti da će građani zaključiti da predsjednica izražava njihove stavove, upozorava Novi list, kojemu je potpredsjedik HDZ-a Oleg Butković, inače i ministar prometa, kazao: ”Teza da je NK Rijeka bila srpski klub nije stav HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji”.