MINISTAR BUTKOVIĆ: Moguće je i poništenje dodjele koncesije za Zlatni rat

oleg butković, ministar

Nakon što je Skupština Splitsko-dalmatinske županije donijela odluku o davanju koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatni rat u Bolu na Braču, premijer Andrej Plenković naložio je Ministarstvu mora žurno provođenje upravnog nadzora.

Izvješće: Željka Gulan (Media servis)

Kako bilo, da nije premijer dao naredbu, to bi mi sigurno radili, poručio je resorni ministar Oleg Butković dodavši da će se žalbeni postupak sigurno dogoditi.

“Ministarstvo je jučer zatražilo svu dokumentaciju od županije da se utvrdi pravovaljanost i zakonitost i postupka i odluke o dodjeli koncesije. kada se to pogleda onda ćemo vidjeti kako stvari stoje”, rekao je ministar prometa Oleg Butković.

Sve bi trebalo biti gotovo u idućem tjednu, kaže Butković koji nije želio reći kako on osobno gleda na cijeli ovaj slučaj:”Ne mogu ja neke svoje osobne dojmove iznašati. Ono što mogu reći jest da postupak dodjele koncesije ima neku zakonitost. U tom smislu vjerujem da je županijski odjel za pomorstvo isto tako proveo postupak zakonito, ako nije morat će se poništiti”, dodao je Butković.

Na pitanje je li moguće poništenje nakon što Ministarstvo provede nadzor, Butković je odgovorio:”Sve je moguće. Rezultat toga je da se potvrdi odluka ili da se poništi. To znači poništiti natječaj ili se može poništiti odluka o dodjeli koncesije i vratiti na ponovno postupanje”, objasnio je ministar.