MINISTAR BOŽINOVIĆ: U Rijeci su pronađene još tri eksplozivne naprave

Tijekom kriminalističkog istraživanja na širem riječkom području pronađeno je još eksplozivnih naprava nakon što je jučer dvojici muškaraca određen istražni zatvor zbog sumnje da su naprave podmetali radi iznude.

Otkrio je to ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je za HRT rekao:

“Vrlo učinkovita, profesionalna i stručna akcija policije. U ovom trenutku nemam nekih novih detalja, osim možda činjenice da su pronađene još tri eksplozivne naprave.

Pretpostavljam da je bilo sve, barem iz ovog što je dosad poznato, fokusirano na one mete koje jesu odredili”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Podsjetimo, kako su dvojica osumnjičenih, 52-godišnji njemački državljanin i 33-godišnjak dvojnog, hrvatskog i njemačkog državljanstva, završili u istražnom zatvoru.

Određen im je zbog opasnosti od bijega i ponavljanja nedjela, a tereti ih se za iznude, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljeno posjedovanje i izradu eksploziva te krivotvorenje isprava.

Sumnjiči ih se da su iznuđivali tvrtke Liburnia Riviera hoteli i Plodine tražeći da im isplate od tri do 4.6 milijuna eura u kriptovalutama, izvijestila je policija.

Iznude su nastojali ostvariti postavljanjem eksplozivnih naprava. Tako su postavili naprave pokraj trgovačkih centara Plodina na Krimeji u Rijeci i Kostreni te kod buduće upravne zgrade ove tvrtke u četiri navrata, a dvaput su te naprave i eksplodirale. Eksplozivnu napravu postavili su i kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju iznuđujući hotelsku tvrtku LRH.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!