MINISTAR BOŽINOVIĆ: Razmišljamo o skraćivanju izolacije zbog opravdanih znanstvenih istraživanja

Epidemiološka situacija u zemlji i dalje je loša, brojevi su visoki, a omikronom je zaražen velik broj ljudi. Velik broj osoba je i u izolaciji pa u brojnim sektorima nedostaje ljudstva.

Izvor: Media servis

Šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je mogućnost smanjenja samoizolacije:

“Razmišljamo o tome i zbog činjenice da ima sve više znanstvenih istraživanja koja bi to opravdala. Ma da, oni koji su to uveli i skratili izolaciju na pet dana, to su učinili prvenstveno zbog toga da ne bi ugrozili javne službe i funkcioniranje države. Mi nismo u toj opasnosti, no razmišljamo o tome.”

Ističe da je u MUP-u u izolaciji tek oko 1,8% zaposlenika. Dodao je da se Covid potvrde moraju izdavati prema pravilima Europske unije, jer su one i donesene prvenstveno zbog prelazaka granice, odnosno slobode kretanja.

“Naravno da postoji određen prostor da se na nacionalnoj razini neka pravila i neke mjere postave drugačije. Mi o tome intenzivno razgovaramo, sutra imamo sastanak na razini koja bi to trebala konačno potvrdi. Mi ćemo tražiti i naći rješenje da se za naše građane u Hrvatskoj ne promijeni ništa.”