MINISTAR BOŽINOVIĆ: Poljski autobus koji je sletio vozio je 43 putnika u Međugorje

Nakon teške nesreće u slijetanju autobusa iz Poljskem potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je na press konferenciji da je u bolnici preminula još jedna osoba te da je sada broj umrlih dvanaest.

“U istom trenutku po dojavi izašle su na teren sve službe. 11 osoba je poginulo, 32 osobe su primljene u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Preminula je još jedna osoba koja je primljena na bolničko liječenje”, rekao je.

“Dosta je putnika s teškim traumama, to je nešto što moramo imati u vidu. Razgovarao sam s potpredsjednikom Vlade Medvedom, on se čuo s poljskim premijerom i izrazio mu sućut, njemu osobno i obiteljima”, dodao je Božinović.

“Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje”, rekao je Božinović.

Rekao je da postoji mogućnost da je još netko zarobljen pod autobusom, no da je bus pregledan koliko je bilo moguće te se nadaju da to ipak nije slučaj.

Čeka se i popis putnika.

Božinović je rekao da su u aotubusu bila 43 putnika.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević kazala je kako su u autobusu bila 43 putnika, a njih 32 je na liječenju.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za medije ispred varaždinske bolnice da je trenutno 19 teško ozlijeđenih bolesnika, 13 lakše ozlijeđenih. U OB Varaždin je 11 bolesnika, 5 s teškim ozljedama koji su na odjelu za intenzivnu njegu.

U bolnici u Čakovcu su dvije pacijentice koje su lakše ozlijeđene, na Rebru je šest bolesnika, jedna osoba je preminula tijekom obrade i kod jedne ženske osobe operacija traje i trajat će još dugo jer se radi o višestrukim tjelesnim ozljedama i sa stanjem koje je od životne ugroze. U Draškovićevoj nalazi se osam bolesnika, četvero ih je na intenzivnoj, dvoje je u operacijskog sali, dvoje je još u obradi. U KB Dubrava imamo šest hospitaliziranih, svi su nažalost teško ozlijeđeni i u tijeku su dvije operacije.

“Promptno se svi zbrinjavaju, zdravstveni sustav je od jutra na nogama”, rekao je Beroš te se zahvalio svima ravnateljima koji se vraćaju s godišnjih zbog ovog događaja te svim žurnim službama koji su brzo bili na terenu. Radimo sve što je moguće da bismo zbrinuli sve zbrinute putnike. Moj plan je danas obići sve bolnice, a oko 15 sati u Zagreb slijeće poljski kolega pa ćemo zajedno u jednoj bolnici posjetiti pacijente”, rekao je Beroš.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!