MINISTAR BOŽINOVIĆ: Policija je fokusirana na odlučno iskorijenjivanje korupcije

U zagrebačkoj Policijskoj akademiji održava se svečana akademija povodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila, zaštitnika hrvatskih policajaca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rezimirao je ovu godinu koja je bila u znaku predsjedanja Vijećem EU-a, epidemije koronavirusa i potresa u Zagrebu.

“Ovaj kratak osvrt jasno ilustrira da hrvatska policija svoj posao radi odgovorno i profesionalno, fokusirana na prioritetne probleme, od kojih bih posebice izdvojio borbu protiv krijumčarenja ljudi, u kombinaciji s nezakonitim migracijama i odlučno iskorijenjivanje korupcije”, prenosi Media servis.

Komentirao je curenje odnosno proboj mjera, a vezano uz policijsku akciju Janaf.

“Naravno da to nije dobro. Međutim, koliko mi je poznato, rade se izvidi iz DORH-a u koordinaciji s policijom, koji su usmjereni na otkrivanje razloga i koji su usmjereni na pucanje tih mjera. Onaj najvažniji dio posla kad se radi o kriminalističkom istraživanju dovršen je na način da su podnesene odgovarajuće kaznene prijave. Na tome rade DORH i policija i siguran sam da će nas obavijestiti kad će imati neke rezultate”, kazao je Božinović, prenosi N1.