MINISTAR BOŽINOVIĆ: Nisam znao za izvide u aferi Janaf – takav je zakon

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, gostovao je na RTL-u gdje je rekao kako nije znao za izvide u aferi Janaf. Rekao je i da ne može znati niti u bilo kojem slučaju izvida koji provodi policija u koordinaciji s USKOK-om i DORH-om.

“Takav je zakon. Glavni ravnatelj me izvijestio večer prije da je dovršeno kriminalističko istraživanje, da je došlo do uhićenja i da će sutradan biti privedene još osoba”, kaže Božinović.

A na pitanje koliko je pametno da premijer ne zna da će se dogoditi krucijalno uhićenje kada je riječ o čovjeku koji imenuje Vlada i koji radi u tvrtki u kojoj se vrte milijuni, Božinović ponavlja da je takav zakon.

”Kad postoji osnova sumnje, pogotovo kad su u pitanju uskočka djela, onda to radi uzak krug ljudi, u policiji to rade službenici koji su na tom predmetu. Ne znaju ni svi državni odvjetnici o tom predmetu. Ukoliko se traže dodatne tajne mjere, onda se traži odobrenje suda”, rekao je ministar za RTL Danas.

Da je bila ugrožena sigurnost premijera, Božinović naglašava da onda o tome ne odlučuje PNUSKOK ili DORH, nego se radi o nečemu što spada u domenu nacionalne sigurnosti.

Komentiraj