MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ: Ova buka najviše šteti žrtvi – i sudac istrage prima prijetnje, traži zaštitu

Povodom događaja grupnog silovanja, koji je uznemirio javnost, u kojem je žrtva maloljetna osoba, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković održao je pressicu.

Podsjetimo, sudac istrage Ivab Marković je osumnjičene pustio da se brane sa slobode, a ta je odluka još više šokirala javnost.

“Neću govoriti je li sud pogriješio. Sudac je donio odluku. Državni odvjetnik je podnio žalbu, a vjerojatno i oni kojima su izrečene mjere opreza. Viđenje stvari suca je takvo, ja nemam pravo gledati spis, no ono što je objavljeno zaista zvuči vrlo loše. Treba u svemu tome osigurati mir zbog maloljetnice. Podaci koji se objavljuju su tajni i to šteti žrtvi. Treba pustiti sud da odradi svoj posao”, rekao je ministar Bošnjaković, te dodao:.

“I taj sudac koji je donio odluku primio je ozbiljne prijetnje i zatražio zaštitu”.

Potom je Bošnjaković rekao kako razumije uznemirenost javnosti, ali i dodao da treba zaustaviti harangu, jer, kaže, ova buka najveći je problem za žrtvu.

“Molim medije da budu osjetljivi u izvještavanju i da ne radimo štetu jednoj mladoj osobi. Treba utvrditi činjenice”, rekao je ministar.