MINISTAR BEROŠ: U RH 12 oboljelih, u pripremi su mjere za javna okiupljanja

Ministar zdravstva Vili Beroš za Media servis je otkrio kakvo je trenutno stanje u Hrvatskoj što se tiče zaraze koronavirusom.

“U ovom trenutku u RH je još uvijek 12 pozitivnih na prisustvo koronavirusa. Svi testirani tijekom noći i jutra su bili uredni, dakle nema nove potvrde pozitivnih bolesnika”.

Jučer su izvijestili da je troje pacijenata s nešto ozbiljnijim simptomima.

“To su respiratorni simptomi, imaju određene nalaze na plućima koji se čak ni ne vide na običnim rendgen snimkama. Od to troje jedan je poboljšanog kliničkog stanja, tako da u ovom trenutku nema naznake pogoršanja njihova stanja”.

Spominju se moguće mjere zabrane javnih okupljanja u zatvorenim prostorima. Ministar na to kaže, sve ovisi o stanju u susjednim zemljama koje pratimo, kao i učinke njihovih zdravstvenih mjera.

“Tijekom današnjeg dana kao i do sada evaluirat ćemo situaciju.U pripremi imamo ne samo one mjere koje se odnose na javna okupljanja, nego i paket drugih mjera koje su usmjerene na minimaliziranje rizika od prijenosa ovog virusa, odnosno maksimalno čuvanje zdravlja nacije. Danas s aspekta struke biti razgovora o tim elementima”.

Komentiraj