MINISTAR BEROŠ: Rezervirali smo 1,5 milijuna doza cjepiva za koronavirus

Ministar zdravstva Vili Beroš gostujući u Temi dana na HRT-u rekao je da je do jučer aplikacija Stop COVID-19 preuzeta 15 tisuća puta.

Izvor: Media servis

Podsjetimo, da bi ona bila uspješna, ranije su tvrdili kako je potrebno da je instalira bar 60 posto stanovništva. Beroš je potom dodatno pojasnio ranije riječi o mogućoj obavezi instaliranja te aplikacije.

”Ne vjerujem da će postati obavezna, iako sam jučer rekao ako epidemija progradira da nije isključeno da ćemo među brojnim drugim mjerama, uvesti i obavezno korištenje ove aplikacije.

Puno je vjerojatnije, jer se o tome razgovara na europskom nivou, da korištenje aplikacije bude obavezno ako želimo putovati u zemlje koje imaju istu ili sličnu aplikaciju”, izjavio je ministar zdravstva.

Potom je potvrdio da smo potpisali predugovor za buduću distribuciju cjepiva protiv koronavirusa.

“Postoji nekoliko velikih inicijativa, za sada su dvije najveće, od kojih je jedna na europskom nivou koje s različitim proizvođačima cjepiva koji su u ovom trenutku otišli najdalje u njegovom ispitivanju, potpisuju predugovore.

Na europskom nivou, Hrvatska je potpisala jedan takav ugovor gdje smo rezervirali oko milijun i pol doza tog novog cjepiva. To sam potpisao prije dva dana”, rekao je Beroš.

Komentiraj