MINISTAR BEROŠ. Potpuno sam čist, nisam nikome pogodovao u dodjeljivanju poslova

Nakon što je sa članovima Stožera ministar zdravstva Vili Beroš donio vijest o ukidanju gotovo svih epidemioloških mjera, nije mogao izbjeći jednu drugu temu zbog koje je opet u fokusu javnosti.

Izvor: Media servis

Naime, Državna revizija je utvrdila da je Ministarstvo zdravstva platilo milijune tvrtki Beroševa poznanika, Vinka Kojundžića, a u izvide o novcu uključio se i USKOK.

”Zahvaljujem svim nadležnim institucijama koje rade svoje posao. Osobno ću vam reći da nikad nikome nisam pogodovao niti imam prijatelje u IT industriji kojima bi davao poslove. Tu sam potpuno čist. Isto tako, službe koje odrađuju te poslove garantiraju da je sve provedeno sukladno zakonu”.

Iz Izvješća Državne revizije vidljivo je kako je tvrtki CUSPIS isplaćeno ukupno 2,75 milijuna kuna za 12 dana rada. Kako je moguće da se 5000 sati odradi u toliko malo dana?

”Doista ne znam, kao ministar ne mogu participirati u svim procesima. Ako netko postavi to pitanje glede USKOK-a, DORH-a, naravno da će se odgovoriti. Vjerujem i garantirano mi je da su svi poslovi odrađeni i ugovoreni na zakoniti način. I ono što je najvažnije je da sve isporučevine, to jest, svi novi informatički sustavi besprijekorno u ovom trenutku funkcioniraju”.

Misli li Beroš da mu netko podmeće s obzirom na obzirom na očekivanu rekonstrukciju Vlade?

”Ne mislim da je to problem iako je moguće u tom kontekstu. Mislim da je problem nešto drugo, a to je da sve promjene, svi novi iskoraci doživljavaju opstrukcije. Hrvatski zdravstveni sustav se treba malo provjetriti i treba reformu”.

Upitan brine li ga činjenica da bi mogao biti priveden odgovorio je protupitanjem.
”Pa kako bi me brinula ako sam vam rekao da mi je savjest čista i da nikome nisam pogodovao”.