MINISTAR BEROŠ: Naredio sam potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava

Zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom i hospitaliziranih otežano funkcioniraju zdravstvene ustanove pa Ministarstvo zdravstva povlači i studente Medicine te umirovljene liječnike na angažman, kako bi pomogli u radu oko pandemije.

‘‘Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele.

Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu‘‘, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na Facebooku.

Nakon što je na Facebooku objavio da je naredio kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj, Vili Beroš je za N1 pojasnio što je pod tim točno mislio.

‘‘U prenesenom smislu to znači da svaki djelatnik u zdravstvu ovu situaciju mora shvatiti najozbiljnije što je moguće i da svi skupa, uključujući i mene, moramo dati maksimalni doprinos u sanaciji ove situacije‘‘, rekao je Beroš.

Istaknuo je da se može se još više mobilizirati i da će to vjerojatno i napraviti.

Komentiraj