MINISTAR BANOŽIĆ: Đerek nije zviždačica, ona je zviždaljka koju sam samo jednom vidio

Ministar obrane Mario Banožić uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a odgovarao je na pitanja novinara, među ostalim, komentirao je optužbe zviždačice Maje Đerek, bivše zaposlenice Državnih nekretnina, prema kojima je sam sebi dodijelio stan u Zagrebu.

Izvor: Media servis

Tvrdi i da je, nakon što su po procedurama bili zapečaćeni lokali obitelji Rodić jer nisu plaćali zakupninu, tražio da se oni odpečate.

“Nisam sam sebi birao stan niti sam pogodovao obitelji Rodić. Ako je bila u Uskoku, ja želim da se ovo razjasni. Zašto me klevetala na ovakav način, najbolje može ona sama objasniti.”

“Đerek uopće nije zviždačica, ona je zviždaljka interesnih skupina i to ću ponoviti svugdje. Osjetili ste u medijskom prostoru da je ovo na mene nekoliko posljednjih mjeseci ozbiljan napad. U Ministarstvu sam dotakao brojne teme koje godinama nisu bile dirane. Ja sam siguran da ćemo nakon određenih procesa u Ministarstvu biti svjesni da postoje interesne skupine”, dodao je Banožić.

Rekao je da ne može biti precizniji jer se radi o državnim tajnama.

Ministar se osvrnuo i na sutrašnji sastanak s ministrom obrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Benom Wallaceom.

“16 godina nije bio u Hrvatskoj, razgovarat ćemo o jugoistoku Europe. Razgovarat ćemo o izobrazbi, vojnim vježbama, Krilima oluje i Kraljevskim marincima. Bit će prilike za potpisati strateški dokument koji će jačati našu bilateralnu suradnju. Možda se dotaknemo i Ukrajine.”