MINISTAR BANOŽIĆ: Badnjak je, Božić je, opraštam Milanoviću sve što je rekao javno u eter

“Badnjak je, Božić je, ovo je vrijeme u kojem opraštamo. Ja opraštam gospodinu Milanoviću sve što je rekao javno u eter, zbog stabilnosti države, svega što je potrebno da bi se vojska razvijala pozivam ga na dijalog da sjednemo za stol i razgovaramo”, kazao je ministar obrane Mario Banožić, koji je gostovao u RTL-u Danas.

Podsjećamo kako je ministar Banožić završio posjet hrvatskim vojnicima koji sudjeluju u misiji na Kosovu. Sastao se ondje i sa zapovjednicima NATO operacije KFOR.  S njim je trebao ići i načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj, za kojeg je kupljena i avionska karta. O tome je rekao:

“Načelniku Glavnog stožera je bila kupljena karta nakon što je potvrdio da će sudjelovati na putovanju no dan-dva se izgovorio da ne može prisustvovati putovanju. To je potvrda da je Hranj talac Milanovića”.

Predsjednik Milanović za Badnjak odlazi vojnicima na Kosovo, a na pitanje mislili da će s njim otići i Hranj, Banožić kaže kako pretpostavlja da hoće.

“Badnjak je, Božić je, ovo je vrijeme u kojem opraštamo. Ja opraštam gospodinu Milanoviću sve što je rekao javno u eter, zbog stabilnosti države, svega što je potrebno da bi se vojska razvijala pozivam ga na dijalog da sjednemo za stol i razgovaramo”, kazao je Banožić, te dodao kako to nije za ono što je sam izgovorio.

“Moje izgovoreno su bile riječi u kojima sam se najčešće branio od onoga što je iznosio o meni, a to su bile najteže riječi koje su bile da bi se prikazalo mene kao morlano neprihvatljivog čovjeka za hrvatsku politiku i društvo”, kazao je za RTL Danas.

Na pitanje hoće li o situaciji na Kosovu izvijestiti predsjednika, Banožić je kazao da će predsjednik sve informacije dobiti u ponedjeljak.

“Ja ću samo javno reći ispred svih da se naša vojska izvrsno snašla tamo. 36. kontingent je samo još jedna potvrda više od 12 godina suradnje Hrvatske vojske u KFOR-u u mirovnoj misiji. Siguran sam da će 36. kontingent ostaviti kvalitetno odrađene zadaće kao što su to učinile vojnikinje i vojnici prije njih”, kazao je Banožić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!