MIMICA PORUČIO PLENKOVIĆU: Moram reći da o Lex Perković ne postoje nikakvi tajni dokumenti

neven mimica

Neven Mimica, hrvatski povjerenik pri Europskoj komisiji, u Dnevniku je odgovorio šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću koji ga je nakon objave presude Perkoviću i Mustaču, prozvao da je vidio što Hrvatska sprema kada je Lex Perković u pitanju te da je znao kakve će posljedice snositi Hrvatska.

Plenković je, komentirajući presudu, kazao i da je SDP svojom politikom doveo “Hrvatsku na rub kredibiliteta u EU” te da to zna i Neven Mimica, kao i za posljedice koje će snositi Hrvatska.

“To jako dobro zna naš povjerenik Neven Mimica koji je vidio dokumente i time je nepovratno narušen međunarodni kredibilitet te bivše Vlade”, kazao je Plenković.

Mimica poručuje da nikakvih tajnih dokumenata o slučaju Lex Perković nije bilo.

“Ne znam zašto sam nekorektno uvučen u međustranačke odnose i predizbornu kampanju u Hrvatskoj, ali kada sam već prozvan kao svjedok tajnih dokumenata moram reći da ne postoje nikakvi tajni dokumenti. Europska komisija radi transpanrentno, sve o europskom uhidbenom nalogu bilo je prema tadašnjem zakonu iz 2013.”, kazao je Mimica.

Pojasnio je da je o tome kako osigurati primjenu europskog uhidbenog naloga tada razgovarao s europskom povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding. Osim njih dvoje sa slučajem je još bio upoznat samo tadašnji predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

“Pretjerane su prezentacije da je Hrvatska u Europskoj komisiji bila dovedna na rub kredibiliteta”, zaključio je Mimica.

Kompletnu izjavu Andreja Plenkovića možete pročitati OVDJE.