MILOŠEVIĆ OSUDIO IZJAVU RAOSA: Apsolutno je promašena i suprotna Ustavu

HOS-ovci opet slave uz pozdrav ‘Za dom spremni‘, a jučer je izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Matko Raos, sudjelujući na obilježavanju 31. obljetnice ustrojavanja IX. bojne HOS-a, napravio korak dalje i ispred spomenika svojim poginulim suborcima u Splitu poručio ‘da nije bilo 10. travnja 1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske‘.

Izvor: Media servis

Na tu izjavu reagirao je potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević:

“Osuđujem tu jučerašnju izjavu. Apsolutno je promašena i suprotna Ustavu i mi ćemo razgovarati da takve stvari u buduće spriječimo. No nije bilo ni predviđeno da taj gospodin govori‘‘, rekao je Milošević.

Što se tiče pozdrava ‘ZDS‘ ponovio je da treba pooštriti pravne propise, ali da će se o tome razgovarati. Na pitanje znači li to da kao potpredsjednik Vlade nije uložio dovoljno truda da se ta tema stavi na dnevni red, odgovori je:

‘‘Ja sam učinio sve što sam smatrao da je potrebno učiniti i mislim da smo postigli određeni napredak. Stavili smo i operativne programe i u nacionalni plan, koji će se donijeti uskoro.

Očekujem negdje oko ljeta korake koji idu u tom smjeru dakle i protiv govora mržnje i očuvanja kulture sjećanja. Ali to je proces koji ide, nažalost ne možemo to riješiti lomljenjem preko koljena, nego razgovorom svih aktera kako bismo postigli što širi politički konsenzus‘‘.