MILOŠEVIĆ O UHIĆENJIMA U VUKOVARU: Svi trebaju odgovarati, bez obzira na nacionalnost

U Vukovaru su uhićena dvojica muškaraca iz tzv. ”špalira smrti” na Ovčari zbog postojanja sumnje da su tijekom 1991. počinili kazneno djelo „Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika”.

Izvor: Media servis

Ministar branitelja Tomo Medved pozdravlja uhićenja:”Nemojmo nikad zaboraviti kakve torture i mučenja su proživjeli ljudi u Ovčari i zadnje trenutke njihovog života kad su prolazili kroz te špalire. Očekujem da će nakon uhićenja, pravosuđe odraditi svoj dio posla i da će ti počinitelji teških kaznenih djela odgovarati za te zločine”, kaže Medved i dodaje kako je ovo pokazatelj ozbiljnog pristupa prema procesuiranju i pokazatelj da taj zločin ne zastarijeva:

“Ovo je pokazatelj odgovornosti u konačnici i ozbiljnosti države u odnosu prema žrtvama. Svi oni koji su počinili ratne zločine ne mogu mirno spavati i neće mirno spavati i nećemo se umoriti. Nastavit ćemo ustrajno, ali ozbiljno i odgovorno provoditi sve potrebne istražne radnje i procesuirati počinitelje ratnih zločina”, zaključuje ministar branitelja.

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević o uhićenjima je saznao iz medija:

“Bez obzira na nacionalnost počinitelja i bez obzira na nacionalnost žrtve, moj stav je da svi trebaju odgovarati bez diskriminacije. Očekujem da pravosuđe i policija istražuje ratne zločine, sve na području cijele Hrvatske i na području istočne Slavonije”, zaključuje Milošević.

Komentiraj