MILORAD PUPOVAC: Plenković i HDZ bi puno izgubili koalicijom s Miroslavom Škorom

“Nebitno je što je meni neprihvatljivo, pitanje je što bi Andrej Plenković napravio sebi s tom vrstom koalicije”, rekao je za Novi list čelnik SDSS-a Milorad Pupovac.

“U tom bi slučaju nejasno bilo zašto je onda radio sve ovo u posljednje četiri godine. Zašto je onda reformirao HDZ ako bi se sada vratio tamo gdje je stranka bila 2015.?”, rekao je Pupovac za Novi list, dodavši da bi koalicijom sa Škorom Plenković puno i izgubio.

“Kada bi se Hrvatska danas vratila na tip Vlade kakav je bio 2015., bilo bi to izrazito riskantno. Ekonomski bi u tim uvjetima teško pronašla potreban put radikalnog zaokreta. Ljude se više ne može hraniti ispraznim, lažnim domoljubljem. Bio bi to stoga jedan iznimno neodgovoran politički projekt, koji bi i odnos između predsjednika i te Vlade učinio takvim da ne bi ostao niti minimum kohabitacije”, tvrdi Pupovac, koji kaže kako se oni u SDSS-u izbora ne boje.

“Mi se izbora ne bojimo. Ali, izboru su zahtjevan posao i zato nimalo lagan. Za njih smo pripremljeni politički, a operativno se spremamo kao i svi ostali. Ne vidim tko bi u našoj 12. jedinici ugrozio kandidate SDSS-a”, kaže.