MILORAD PUPOVAC: Izjava Šuice da mediji ruše HDZ jer Banovinu zovu Banija šteti njoj i stranci

Saborski zastupnik i čelnik SNV-a Milorad Pupovac komentirao je izjavu HDZ-ovke i potpredsjednice Europske komisije, Dubravke Šuice, koja je na jučerašnjem sastanku Predsjedništva HDZ-a ustvrdila da je evidentno da mediji pokušavaju srušiti HDZ, a da se to vidi i iz toga što “Banovinu zovu Banijom”.

“Posljedicama naših jezičnih politika u proteklih 30 godina u ovim se tragičnim trenucima ne bih bavio. Ima mjesta i za jedno i za drugo, niti je Banovina samo hrvatska, jer bi onda i Vojvodina bila samo hrvatska.

Kao što reče naš bivši student, a sad ugledan lingvist – Sučević Međeral – slušajte ljude koji o tome mogu nešto reći, a koje ne muči nacionalizam”, rekao je Pupovac.

“Šuica je najveću štetu napravila sebi i svojoj stranci. Isto tako je napravila veliku štetu ulozi koju općenito ima. Imali smo takvih iskaza i ranije, ja to dalje ne bih komentirao.

Što se tiče mog osjećaja prema tome, ja govorim jezikom za koji smatram da je primjeren i dobar, pa tako i u ovom slučaju. Riječ Banija ima dugu upotrebu u našem jeziku, nije nikome smetala, nije je nitko nametao”, rekao je Pupovac.

Komentiraj