MILJENIK NAVIJAČA OSTAJE U ZAGREBU: Perkovich je i dalje u brlogu Medvjeda

Foto: MDVPRess
Foto: MDVPRess

Nakon šest punih sezona Nathan Perkovich i dalje ostaje vjeran zagrebačkim Medvjedima.

Nepokoreni miljenik navijača i publike, američki napadač hrvatskih korijena Nathan Perkovich u Zagreb je stigao 2012. iz sjevernoameričkog AHL-a, iz Albany Devilsa i očigledno je kako je u Hrvatskoj pronašao svoj dom. I nakon šest punih sezona, od kojih je dvije s Medvjedima proveo u EBEL-u, a četiri u KHL-u Perkovich će i iduće sezone nositi dres zagrebačkih Medvjeda u novoj EBEL pustolovini.

Uz nastupe za Medveščakovu M1 i M2 momčad od 2014. igrao je i za hrvatsku reprezentaciju. U hrvatskom dresu na svjetskim prvenstvima odigrao je 15 utakmica te ostvario 12 bodova.

Za Medveščakovu M1 momčad odigrao je do sada 217 utakmica te postigao 61 bod. Za M2 momčad odigrao je 15 utakmica u doigravanju te postigao 29 bodova!

Svoj profesionalni angažman i nastupe za Medveščak u prestižnom KHL-u, uz brojne lijepe trenutke, pamtit će i po dva događaja – svojoj 200. utakmici za Medveščak koju je odigrao 13.1.2017. protiv Avtomobilista iz ruskog Jekaterinburga te pogotku kojeg je postigao 15.2. iste godine, a koji je bio posljednji Medveščakov gol uopće u KHL prvenstvu.

Prošlu sezonu zbog ozbiljne ozljede ramena na gostujućoj utakmici u Beču, kada je protivnički igrač udario u njega i nanio mu ozbiljnu ozljedu zbog čega je podvrgnut i zahtjevnoj operaciji u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, propustio je veći dio sezone. I unatoč toj teškoj i ozbiljnoj ozljedi Perkovich je kao kapetan momčadi odradio veliki posao i bio cijelo vrijeme sa svojom momčadi uz led.

Perkovich je za vrijeme svog angažmana u Medveščaku dobio i sina u braku sa svojom suprugom Becky, a koji je rođen u Zagrebu te kao i njegov otac ima hrvatsko državljanstvo na što je Perkovich osobito ponosan, stoji na stranicama Medveščaka.