MILINOVIĆ PENAVI: Nisi nadležan voditi politiku HDZ-a, ali bio si, kao i ja, za skupljanje glasova

Ivan Penava, HDZ-ov gradonačelnik Vukovara, jučer je opet kritizirao politiku Vlade i vlastite stranke, obrušivši se na koalicijskog partnera SDSS-a, na čelu s Miloradom Pupovcem.

Rekao je kako vode dosljednu velikosrpsku politiku, kako štite ratne zločince i izazivanje napetosti u Vukovaru.

Nije odgovorio na novinarsko pitanje napušta li HDZ i traži li raskid koalicije sa SDSS-om. Ali, zato je dobio jasan odgovor predsjednika svoje stranke i premijera Andreja Plenkovića:

“Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a. U njegovoj nadležnosti su nadležnosti koje se tiču Grada Vukovara”.

Zanimljivu poruku za Penavu ima pak Darko Milinović, župan ličko-senjske županije, koji je na Twitteru napisao:

“Ivane, čujem da nisi nadležan voditi politiku HDZ-a. E to ti je tako, i ja sam bio ‘nadležan’ kao i ti i mnogi drugi kada je trebalo skupljati glasove za parlamentarne izbore, a kad sam imao drugačije mišljenje od nadležnih moja ‘nadležnost’ je naprasno prestala, ups… pardon, izbačena…”

Podsjećamo kako je dugogodišnji HDZ-ovac Milinović isključen iz stranke jednoglasnom odlukom Visokog časnog suda, zbog osobito teške povrede članske obaveze.

Organizirao je dolazak u Zagreb stotinjak članova HDZ-a iz Gospića i Like, koji su došli u središnjicu HDZ-a potražiti odgovore na neka pitanja oko kojih nisu bili zadovoljni na lokalnoj razini.

Komentiraj