MILINA NA OBLJETNICU BLJESKA: Uz mnoštvo emocija slavimo veličanstvenu pobjedu

Na današnji dan, prije 27 godina počela je vojnoredarstvena operacija Bljesak.

Tim je povodom česitiku uputio i glavni ravnatelj policije Nikola Milina koju prenosimo u cijelosti.

“Poštovani hrvatski branitelji, cijenjene obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, dan poput današnjeg, kada slavimo veličanstvenu pobjedu hrvatskih oružanih i redarstvenih snaga, budi mnoštvo emocija. Osjećaj ponosa i domoljublja isprepliće se s dubokim poštovanjem prema žrtvi koju ste podnijeli i čak ste bili spremni podnijeti i veću.

Naše misli danas su osobito usmjerene na obitelji čiji su najmiliji, vođeni domoljubljem i čovjekoljubljem, dali svoj život, a mnogi svoje zdravlje za drugog. Združena vojno redarstvena operacija Bljesak svojom je snagom i uspješnošću podigla moral svim hrvatskim braniteljima, ali i napaćenom hrvatskom narodu te nagovijestila pobjedu u Domovinskom ratu.

Kao stanovita prekretnica rata, odigrala je važnu ulogu u oslobađanju okupiranog hrvatskog teritorija i privođenju mučnog ratnog razdoblja prema pobjedonosnom kraju. Stoga na ovaj važan datum novije hrvatske povijesti želimo zahvaliti svim hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, na svemu što su podnijeli i žrtvovali za našu Domovinu te nas naučili da se Domovina jedino zajedništvom čuva.

Posebno smo ponosni na 2 160 pripadnika Specijalne policije MUP-a koji su sudjelovali u ovako veličanstvenoj operaciji, a u mislima nosimo sve obitelji devetorice poginulih specijalaca. Svim hrvatskim braniteljima čestitamo 27. obljetnicu vojno redarstvene operacije Bljesak!”, stoji u priopćenju.