MILIJUNI U AUTU U SAMOBORU: Vozilo se povezuje s uhićenim čelnikom Janafa Kovačevićem

N1 televizija je neslužbeno dobila potvrdu iz više izvora kako je u automobilu parkiranom na jednoj samoborskoj adresi pronađeno više milijuna kuna.

Valja reći kako se automobil povezuje s nedavno uhićenim Draganom Kovačevićem, a adresa s jednim njegovim poznanikom. Pronađeno je to u nastavku izvida i same istrage u aferi Janaf – Petek.

Kako javlja N1, službeno ni policija ni USKOK ne žele potvrditi tu informaciju, no prema neslužbenim informacijama vjeruje se da je dio pronađenog novca upravo mito od gotovo 2 milijuna kuna za koje su istražitelji uvjereni da je Krešo Petek iz Elektrocentra Petek dao Draganu Kovaćeviću kako bi njegova tvrtka prošla na natječajima za dva posla vrijedna oko 40 milijuna kuna.

A prema ranijim neslužbenim informacijama, Kovaćević je dan prije uhićenja doznao da će biti uhićen i pokušao sakriti dokaze.

Kako pak Jutarnji, doznaje iz pouzdanih izvora, Kovačević je zamolio poznanika Deana Šparavca, jednog od direktora tvrtke Alfa stan, da u garažu njegove vile u Samoboru parkira svoj automobil.

A u automobilu je pronađena veća količina novca u raznim valutama, ukupno oko milijuna eura. U automobilu je pronađena i dokumentacija koju je Kovačevič odlučio sakriti.

Valja reći kako u Samoboru stoje jedna pokraj druge dvije iste vile, koje je gradila tvrtka Alfa Stan, a u jednoj živi direktor te tvrtke Dean Šepavac. Na upit RTL-a on je odgovorio kako jučer nije vršen pretres njegove obiteljske kuće u Samoboru.

No, auto s novcem bio je parkiran u drugoj vili gdje živi obitelj Vlahović koja se trenutno nalazi u Njemačkoj. Zanimljivo je da je tu vilu obitelji Vlahović, za koju se pisalo da vrijedi milijun eura, bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić ponudio kao jamčevinu za puštanje na slobodu kada je uhićen.

Komentiraj