MILIJAN BRKIĆ: Obuljen i Hasanbegović potpuna su suprotnost – gospođa je dama, a on je gospodin

milijan brkić

Rekao je to u šali među ostalim potpredsjednik Sabora Milijan Brkić u razgovoru zua Večernji list, tvrdeći kako ne vidi problem u imenovanju Nine Obuljen Koržinek na mjesto ministrice kulture.

”Slažem se s onima koji tvrde da je dr. Obuljen Koržinek potpuna suprotnost dr. Hasanbegoviću, uistinu su u pravu, ali jedino utoliko što je ona dama, odnosno žena, a Zlatko gospodin, odnosno muškarac, ha-ha. Svaki ministar u Vladi RH iz redova HDZ-a provodi HDZ-ov, a ne neki svoj program.

Premda se gospodin Hasanbegović tek prije godinu dana učlanio u stranku, svima je dobro poznata činjenica da izuzetno cijenim dr. Hasanbegovića i nije tajna da sam ga osobno podupirao na unutarstranačkim izborim”, kazao je Brkić za Večernji list.

Odbacio je priče o unutarstranačkim podjelama i tezu da je on dosad bio lider tog ‘desnog’ dijela članstva te da to mjesto sada pokušava popuniti Zlatko Hasanbegović.

”Mislim da su takve podjele, što se HDZ-a tiče, potpuno pogrešne. HDZ ima samo jednog lidera i to je predsjednik stranke, a tako će biti i ubuduće. Sebe vidim kao domoljuba, već sam o tome govorio i nema nijednoga razloga po kojemu sam ja desničar, osim ako se nas koji smo sudjelovali u obrani i oslobađanju domovine automatski ne svrstava u tu skupinu”.

Komentiraj