MILIJAN BRKIĆ: Mislim da sam i ja na spisku u BiH, ali se ne bojim

milijan brkić

Mislim da je u Hrvatskoj postignut visok stupanj suglasja što se tiče ratnih zločina. Svaka žrtva i počinitelj zaslužuju pristup bez selektivne primjene, izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić gostujući u emisiji Otvoreno na HTV-u.

“Moramo podsjetiti da su prvu knjigu Hrvatske samostalnosti napisali hrvatski branitelji i u Hrvatskoj i u BiH ne možemo to razdvojiti. Što se tiče slučaja iz Orašja, kazao je Brkić, unazad nekoliko godina bilo je isto tako uhićenja hrvatskih branitelja i u Livnu, Čapljini, Mostaru i središnjoj Bosni”, rekao je Brkić za HRT.

Srbi sve svoje ratove koje su izgubili nakon poraza nastoje pokazati kao ratni zločin, misli Brkić. Rekao je i da Hrvatska neće odustati od podupiranja Bosne i Hercegovine na njezinom putu u Europsku uniju. “Hrvatska ide partnerski prema BiH kao susjednoj državi. Političke elite moraju shvatiti da je euroatlantski put jedini pravi put za BiH.”

Brkić je rekao da Hrvatska i BiH imaju više zajedničkih interesa. Po njemu ključni su sigurnosni aspekt više od tisuću kilometara granice te onaj ekonomski u obliku velike robne razmjene.

Na pitanje nalazi li se i on na popisu hrvatskih branitelja koji bi mogli biti uhićeni u BiH odgovorio je potvrdno te je istaknuo kako se ne boji jer je spreman podnijeti tu žrtvu ako je ona za dobrobit Hrvatske.